Tubulatura textila

Tubulatura textila de ventilatie produsa de fabricantii danezii de la Euroair vine in intampinarea nevoilor clientilor de a reduce costurile pentru tubulatura de distributie aer rece / cald, de a reduce timpul de montaj pentru tubulatura de ventilatie si de a elimina posibilitatea de aparitie a condensului pe tubulatura (cum este in cazul tubulaturii melalice neizolate)

Suplimentar, tubulatura textila de la Euroair reduce semnificativ nivelul de zgomot facand-o astfel utilizabila in: restaurante, sali de conferinta, piscine, supermarket-uri, depozite, hale industriale, etc

Tubulatura textila de ventilatie

Dacă vă doriți un mediu de lucru sau de relaxare plăcut și sănătos, fără curenți de aer, tuburile textile oferite de EURO AIR prin reprezentanta sa din Romania, RADA instal, sunt alegerea naturală. Vă oferim o soluție economică, flexibilă, estetică și practică în comparație cu soluția tradițională a tuburilor metalice.

 

Avantaje față de tubulatura metalică sau ALP

 • Mediu de lucru fără curenți de aer, cu o distribuție uniformă a aerului
 • Costuri reduse: costurile pentru un sistem de ventilație textil sunt mai scăzute față de sistemul tuburilor metalice sau ALP
 • Nu necesită izolare în cazul în care se introduce aer rece
 • Costuri de instalare reduse substanțial – pentru montajul unui sistem de tubulatură textilă se utilizează doar 30% din timpul utilizat pentru montajul unei soluții similare metalice
 • Voulmul (gabaritul) tubulaturii este infinit mai mic fata de volumul tubulaturii metalice, ceea ce conduce la reduerea costurilor pentru transport și depozitare pe șantier.
 • Greutate redusă substanțial, ceea ce conduce la posibilitatea de montare în corturi sau în alte aplicații la care este necesară o soluție foarte ușoară.
 • Tubulaturile textile sunt executate în conformitate cu specificațiile și cerințele dumneavoastra. Nu ne ferim de provocări – contactați-ne dacă doriți o soluție care implică creativitate.
 • Din punct de vedere igienic, tubulatura textilă este de neegalat. Nu absoarbe deloc umezeala și filtrează aerul furnizat.
 • Tubulatura textilă se demontează ușor și poate fi spălată la mașină
 • Nu există riscul de condens pe tubulatură, chiar în medii cu umiditate relativ ridicată sau acolo unde aerul este furnizat sub punctul de condens.
 • Tubulatura textilă este disponibilă în 4 culori standard. Sunt disponibile și culori personalizate.
 • Tubulatura textilă poate fi ușor manevrată în timpul intervențiilor de service la echipamente, de exemplu curele de transmisie sau utilaje montate sub tubulatură.

 

Detalii tehnice
 • Tubulatura cu control al direcției fluxului de aer DFC – EURO AIR vă pune la dispoziție ultima tehnologie privind direcția de refulare a aerului prin sistemul de control al acesteia.

Euro Air a elaborat și brevetat un nou tip de produs pentru tubulatura textilă, numit Sistemul de control al direcției fluxului de aer, sistemul DFC. Sistemul DFC este prevăzut cu goluri decupate cu laser combinate cu clapete pentru controlul direcției fluxului de aer care reduc riscul ca o mare parte din volumul de aer să iasă prin capătul tubulaturii, asigurând în acest fel o distribuție uniformă în proporție de 100%. Claptele de direcționare a aerului imprimă acestuia un unghi în funcție de presiunea aerului, făcând astfel ca fluxul principal refulat prin găuri să fie perpendicular pe direcția axială a tubulaturii textile.

 

 • Tubulatura textila de tipul „Low Impulse” este recomandata aplicațiilor de climatizare – răcire. Datorita suprafeței mari a tubulaturii în raport cu volumul de aer intordus, putem asigura viteze extrem de mici de refulare a aerului prin tubulatură. Acest lucru este posibil deoarece aerul introdus refulează în mod uniform pe întreaga circumferință a tubulaturii pe toată lungimea sa. La utilizarea difuzoarelor/grilelor tradiționale montate în tavan sau a grilelor murale, de obicei, viteza aerului este semnificativ mai mare decât în cazul utilizării tubulaturii textile oferite de noi, ceea ce este nesănătos și creează un disconfort foarte mare.

 

 • “Slot diffuser Ducts”  – La aplicațiile cu aer cald nu poate fi utilizată o tubulatură textilă (permeabilă) standard tip „Low Impulse”, deoarece aerul cald, neavând putere, se va ridica spre tavan. Pentru a depăși această problemă, vă oferim o tubulatură textilă permeabilă cu o plasă cusută pe toată lungimea tubului, care acționează ca un difuzor cu viteză medie-ridicată. Prin această soluție, întreaga lungime a tubulaturii textile poate fi folosită pentru a distribui o parte din aer prin țesătura materialului și o parte (orientată către zonele ocupate) prin difuzorul cu fante.

 

 • “Inject ducts” – Tubulatura textilă de tipul „Inject” se adaptează foarte bine aplicațiilor industriale și mediilor murdare. Aceasta are o rezistență mărită la praf, fum și alte substante generate în industria grea.

 

Această tubulatură este produsă pe baza unui material etanș, astfel încât nu există acumulare de praf. Astfel se limitează necesitatea întreținerii și cerințele de curățare se reduc la o simplă ștergere a suprafețelor interioară și exterioară.

 

 • “Nozzle ducts” – Tubulatura cu duze poate fi utilizată în cadrul unei game largi de aplicații.

 

Un sistem cu multe duze concepute pe metru liniar permite difuzarea aerului la o distanță considerabilă, astfel fiind posibilă, de exemplu, încălzirea încăperilor cu înălțime mare. La acest tip de tubulatură, se va alege un nivel scăzut de permeabilitate, astfel încât majoritatea aerului din tubulatură să iasa prin duze și să ajungă în zona ocupată.

 

 • “Membrane ducts” – Tubulatura cu membrană este o soluție brevetată la nivel internațional a Euro Air în cazul încălzirii și răcirii prin intermediul unui singur sistem de tubulatură, fără crearea de curenți neplacuți de aer.
  De fapt, sistemul oferă ceea ce este mai bun de la ambele soluții, și anume: răcirea după principiul low impulse (tubulatură permeabilă) și încălzirea cu impuls din difuzoare cu găuri sau cu duze.